Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Καλά Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και η Κίνηση Αλληλεγγύης θέλει να ευχαριστήσει όσους επέδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον συμβάλλοντας  με τον τρόπο τους στον μετριασμό των δυσκολιών που βιώνουν πολλές οικογένειες της πόλης μας. Η οικονομική κρίση δεν λέει να κοπάσει και καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ενός βωβού δράματος που "παίζεται" σε πολλές οικίες και σε πολλές οικογένειες. Εκατοντάδες περιπτώσεις συνανθρώπων μας, μόλις κλείσουν οι πόρτες των σπιτιών τους, βιώνουν απίστευτες καταστάσεις, απόρροια της συνεχιζόμενης ανέχειας και της οικονομικής αφαίμαξης. Η Κίνηση Αλληλεγγύης κάνει έκκληση προς όλους να αφουγκρασθούν αυτές τις περιπτώσεις και να σταθούν σ'αυτές τις οικογένειες. Ως Κίνηση Αλληλεγγύης ευχόμαστε η βοήθεια προς τον πλησίον να γίνει ολόκληρο κίνημα και να εμπνεύσει κάθε άνθρωπο ώστε να γίνει συνήθεια και τρόπος ζωής.  Άλλωστε από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε πως δεν είμαστε επαγγελματίες, ούτε θέλουμε να γίνουμε οι διαχειριστές του "πόνου" των άλλων, απλώς θέλαμε να δώσουμε το παράδειγμα και να αποδείξουμε πως υπάρχει λύση και τρόπος για να απαλύνουμε το δράμα των συνανθρώπων μας.
Σκοπός μας είναι η μετάδοση της αλληλεγγύης, ως έμπρακτη αντίσταση και ως απτός τρόπος αντίδρασης. Ευχόμαστε να εκμεταλευτούμε την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση προς πνευματική και αξιακή ανάταση, που τόσο ανάγκη έχει αυτός ο τόπος. Ξεχάσαμε τον πλησίον μας και ασχοληθήκαμε με οτιδήποτε άλλο παρά με αυτόν. Επαναπαυθήκαμε στις διάφορες θεωρίες και στις φθηνές δικαιολογίες, που μας απενοχοποιούν ως κοινωνία (περί "ανθρώπων που δεν αξίζουν την συμπάθειά μας", "ο καθένας να κοιτά την δουλειά του", "ας πρόσεχαν" κλπ) και κλεινόμαστε συνεχώς στον εαυτό μας, σκεφτόμαστε εντελώς εγωκεντρικά, εξωτερικεύουμε την αγάπη μας προς τα υλικά αγαθά ή τα κατοικίδια και αφήνουμε τον διπλανό μας μόνο του στο δράμα του. Ας σκύψουμε στο πρόβλημα του φίλου, του συγγενή, του συγκατοίκου μας κι ας βοηθήσουμε, στο μέτρο του εφικτού, να νιώσει πως δεν είναι μόνος. 

Με την ευχή να συνεχιστεί όλη αυτή η κινητοποίηση και η ευαισθητοποίηση του κόσμου και μετά τις γιορτές, σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα σ' εσάς και στις οικογένειές σας.
 Είθε η γέννηση του Θεανθρώπου να ζεστάνει τις παγωμένες μας καρδιές.
 Χρόνια πολλά!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου