Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Κίνηση Αλληλεγγύης καί στο Διδυμότειχο

Με χαρά πληροφορηθήκαμε πως ενεργοί πολίτες του Διδυμοτείχου ξεκίνησαν κάτι αντίστοιχο με την δική μας Κίνηση. Ευχόμαστε να ευοδωθεί η προσπάθεια και να επεκταθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Στηριζόμενοι στις δυνάμεις μας αυξάνουμε τις προϋποθέσεις για να επιτύχουμε τον σκοπό μας, που δεν είναι άλλος από το βγούμε όσο περισσότερο αλώβητοι γίνεται από αυτήν την πολυεπίπεδη κρίση.
Καλή δύναμη και καλό κουράγιο από όλους μας.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα τελευταία δύο χρόνια γινόμαστε όλο και πιο τακτικά μάρτυρες των συνεπειών της κοινωνικής και οικονομικής εξαθλίωσης που έχει οδηγηθεί ο τόπος μας και οι πολίτες του. Η συνεκτικότητα της κοινωνίας του Διδυμοτείχου, μας έχει κάνει κοινωνούς των δυσκολιών και της απελπισίας φίλων, συγγενών και γνωστών μας.
Στο πρόβλημα που έχει ανακύψει και συνεχώς γιγαντώνεται θα μπορούσαμε να αδιαφορήσουμε και να κωφεύσουμε ή να σταθούμε αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους που μας έχουν ανάγκη. Επιλέγουμε το δεύτερο.
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Διδυμοτείχου έχει σκοπό την ανακούφιση ατόμων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης. Η βοήθεια που καλούμαστε να προσφέρουμε είναι η εξασφάλιση σίτισης και υγιεινής για όλους τους πολίτες του δήμου μας.
Αποφασίσαμε λοιπόν, ως ενεργοί πολίτες, να συντονίσουμε μια προσπάθεια συλλογής αγαθών και διανομής τους προς τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Η συλλογή αγαθών θα γίνεται σε συγκεκριμένους αποθηκευτικούς χώρους και θα διανέμονται από άτομα της Κίνησης σε εβδομαδιαία βάση.
Εξ ‘ αρχής καλούμαστε να συγκεντρώσουμε τρόφιμα, είδη καθαρισμού και υγιεινής αλλά και χρήματα με τα οποία θα πραγματοποιούμε τις αναγκαίες αγορές κατά περίπτωση. Για κάθε εισφορά αλλά και παροχή της Κίνησης θα κρατείται αρχείο. Η ανωνυμία και η εχεμύθεια των ατόμων που προσφέρουν αλλά και αυτών που δέχονται βοήθεια από την Κίνηση αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα μας.
Αξίζει τέλος να τονισθεί ότι η Κίνησή μας δεν είναι ούτε εταιρεία ούτε μη κυβερνητική οργάνωση και δεν αντιβγαίνει ούτε ανταγωνίζεται άλλες θεσμικές ή μη κινήσεις αλληλεγγύης. Είμαστε απλοί πολίτες του Διδυμοτείχου που αισθανθήκαμε την ανάγκη να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη.
Για κάθε προσφορά σας ή για ανάδειξη ατόμων προς βοήθεια, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους συντονιστές της Κίνησης , Ζουκίδη Δημήτριο (Τηλ.: 6936847923) και Γκογκάκη Αργύρη (Τηλ.: 6974338998)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου