Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ως Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης, η οποία καθημερινά εδώ και πολύ καιρό αντιμετωπίζει τα τραγικά προβλήματα επιβίωσης των συμπολιτών μας που προκλήθηκαν από τις ολέθριες πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία 30 χρόνια, δηλώνουμε εμβρόντητοι από τον πρωτοφανή και απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο αντέδρασε ο κ. Ντόλιος σε ερώτηση που του υποβλήθηκε σε τοπικό κανάλι. Έχοντας συμμετάσχει από κορυφαίες θέσεις όλα αυτά τα χρόνια στην αθλιότητα που οδήγησε τον τόπο στην καταστροφή και έχοντας στη συνέχεια υπογράψει ΟΛΑ τα μνημόνια και τους εξοντωτικούς
νόμους, ανακάλυψε "χυδαιότητα" σε μιαν απλή και εύλογη ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Σκεύα.
Η θέση μας, αλλά και η ιδιαίτερα τραυματική εμπειρία που αποκτήσαμε τους τελευταίους μήνες, μας επιτρέπει -τουλάχιστον- να ενώνουμε τη φωνή μας (κραυγή για την ακρίβεια) με αυτή του δημοσιογράφου και να ρωτάμε τον κ. Ντόλιο τί απαντά σε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας οι οποίοι στα όρια του υποσιτισμού (άνεργοι, απολυμένοι, άρρωστοι κλπ) "ματώνουν" από τις συνέπειες των επιλογών ενός άθλιου πολιτικού συστήματος, σημαντικό γρανάζι του οποίου υπήρξε και εξακολουθεί να είναι κι ο βουλευτής - πρώην υφυπουργός του ΠαΣοΚ. Αν θεωρεί "χυδαιότητα" ή "λαϊκισμό" την αγωνία του πολίτη πριν πέσει από το μπαλκόνι, πρέπει να του υπενθυμίσει κάποιος ότι σ' αυτές τις λέξεις έδωσε καινούργιο νόημα το κόμμα του (μαζί με τη γαλάζια του εκδοχή, βεβαίως).
Αν εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να μιλήσουμε τότε ποιός; Οι πολιτικοί της παρακμής και της καταστροφής, άχρι καιρού εν αναμονή των κλήσεων για να απολογηθούν αρμοδίως για τα πεπραγμένα τους, πρέπει να συνηθίσουν. Και θα μιλάμε και θα βρίζουμε και να είναι πολύ ευχαριστημένοι αν ο κόσμος μείνει μόνον ώς εκεί!

ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου