Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

εκδήλωση προς τιμήν του Ι. Καποδίστρια

Ιωάννης Καποδίστριας
 ¨Η ζωή, οι αγώνες και το εγκώμιο του πρώτου Εθνικού Κυβερνήτη της Ελλάδας¨

Το βράδυ του Σαββάτου, όσοι ανέβηκαν στο κάστρο του Διδυμοτείχου, απόλαυσαν μια ιδιαίτερη εκδήλωση, η οποία ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο Ρωμηό πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος τον Ιωάννη Καποδίστρια. 

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση, η Ενωμένη Ρωμηοσύνη, η Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης, η Εφημερίδα Αντιφωνητής και η Αχελώος Τηλεόραση.
Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμό από μέλος του συλλόγου μας, από τον πρόεδρο της Ενωμένης Ρωμηοσύνης κο Θεόφιλο Παπαδόπουλο και από την αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού κα Ζήνα Ζάχαρη. Η εκδήλωση την οποία συντόνιζε μέλος του συλλόγου μας, περιελάμβανε παρουσίαση του ντοκιμαντέρ με τίτλο : Ιωάννης Καποδίστριας ¨Η ζωή, οι αγώνες και το εγκώμιο του πρώτου Εθνικού Κυβερνήτη της Ελλάδας¨, παραγωγής της Αχελώος Τηλεόραση και της Ενωμένης Ρωμηοσύνης καθώς επίσης και δύο υπέροχες ομιλίες από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Μαντουβάλου Μαρία και τον διδάκτορα Κοινωνικών επιστημών κο Θεοφάνη Μαλκίδη. Στο τέλος προβλήθηκε ένα βίντεο 30 λεπτών το οποίο αποτελεί σύνθεση αποσπασμάτων από το υπόψη ντοκιμαντέρ.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης διανεμήθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους η κασετίνα με το επτάωρο ντοκιμαντέρ για τον Ιωάννη Καποδίστρια καθώς και το αφιερωματικό τεύχος του περιοδικού Ε.Ρω. προς τιμήν του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους ανθρώπους της Ενωμένης Ρωμηοσύνης που μας εμπιστεύθηκαν για να συνδιοργανώσουμε την υπόψη εκδήλωση, τους ομιλητές μας κα Μαντουβάλου Μαρία και κο Θεοφάνη Μαλκίδη, τους συνδιοργανωτές : Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης, Εφημερίδα Αντιφωνητής και την Αχελώος Τηλεόραση, καθώς και όλες τις φίλες και όλους τους φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου