Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Εκδήλωση 25ης Μαρτίου

Στα πλαίσια των περιοδικών ομιλιών της Κίνησης Αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε εχθές, ανήμερα της διπλής επετείου της 25ης Μαρτίου, η εκδήλωση-ομιλία με τίτλο: "από την ΚΡΙΣΗ στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΑΝΑΣΤΑΣΗ". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα στην ιστορικότατη εκκλησία της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας, παρουσία περίπου 100 ατόμων, αφού πρώτα τελέσθηκε κατανυκτικός εσπερινός.Σε μία σημαντική ημέρα για την πίστη μας και την πατρίδα μας, την 25η Μαρτίου, και σε έναν από τους ομορφότερους βυζαντινούς ναούς, την Παναγία Κοσμοσώτειρα Φερών, έγινε η εκδήλωση της Κίνησης Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης, 
με τίτλο “από την ΚΡΙΣΗ στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και την ΑΝΑΣΤΑΣΗ”, 
στην οποία μίλησαν τα μέλη της Κίνησης 
Σ. Βραχιώλιας και Θ. Μαλκίδης.

Την εκδήλωση προλόγισε
 ο π. Χρήστος, ο οποίος έδωσε τον λόγο στον Θ. Μαλκίδη.  Ο πρώτος ομιλητής αφού έκανε μία αναδρομή στην πνευματική και οικονομική χρεοκοπία της Ελλάδας, μίλησε για την γέννηση της Κίνησης Αλληλεγγύης και την μέχρι τώρα ανιδιοτελή της προσφορά. Επίσης τόνισε την σημασία της καθημερινής παρουσίας, λόγου και έργου, στο δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο και την πατρίδα και επισήμανε το καθήκον που έχουμε όλοι και όλες για την ανάσταση της Ελλάδας.

Στη συνέχεια μίλησε ο Σ. Βραχιώλιας ο οποίος αναφέρθηκε στη βία του φόβου που ζει η ελληνική κοινωνία, μίλησε για τη βία της πείνας, της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας των οικογενειών και των παιδιών. Τόνισε τη μεγάλη σημασία της προσφοράς, για να υπερπηδηθεί η κρίση, ενώ πρότεινε την ανάγκη να αναδειχθούν ξανά οι αξίες που ενώνουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για να ξεπεραστούν οι πρωτόγνωρες και δύσκολες στιγμές που βιώνουν.Την εκδήλωση, η οποία έγινε μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα του ναού της Παναγίας Κοσμοσώτειρας, προστάτιδας των Θρακών, παρακολούθησαν δεκάδες πολίτες των Φερών και της Αλεξανδρούπολης και έκλεισε με τις ενθαρρυντικές σκέψεις του π. Χρήστου, για την αναγκαιότητα τέτοιων συνάξεων και για τη συν Θεώ, ανάσταση της πατρίδας μας.

 Η κοινωνία θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει αξίες και συμπεριφορές ώστε να καταστεί έτοιμη για την ποθούμενη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ η οποία θα μας φέρει την ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ι.Μητροπόλεως Αλεξ/πολης-Σαμοθράκης-Τραϊανούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου