Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

καθημερινές τραγικές ιστορίες στην Ελλάδα του 2013

Tα δελτία ειδήσεων, τα μπλογκς, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες έχουν γεμίσει από καθημερινές τραγικές ιστορίες οι οποίες συμβαίνουν λόγω κρίσης. 
Η ανέχεια εξαπλώνεται με απίστευτη ταχύτητα.
 Παράδειγμα, μόνο για σήμερα, σας εκθέτουμε 3 περιστατικά από τα χιλιάδες που λαμβάνουν χώρα στην Πατρίδα μας:

1.Έκοψαν το ρεύμα σε χήρα με 87% αναπηρία και με άνεργη κόρη καθώς δεν είχε να πληρώσει το διακανονισμό που έκανε με τη ΔΕΗ για την αποπληρωμή της οφειλής της. Κι αυτό την ώρα που η ΔΕΗ βγάζει ανακοινώσεις και λέει πώς δεν πρόκειται να κατεβάσει τους διακόπτες σε όσους εντάσσονται στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και μάλιστα στο καταχείμωνο. Θαυμάστε κοινωνικό κράτος.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στη Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης, που έχει συσταθεί για αυτόν ακριβώς το σκοπό, παρουσιάζοντας πλήθος αντίστοιχων ενεργειών και μέλη αυτής μαζί με την άνεργη κόρη της κατάκοιτης πήγαν στο τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ, επιτυγχάνοντας, έστω και προσωρινά, την επανασύνδεση του ρεύματος.
Το περασμένο Απρίλιο η οικογένεια προχώρησε σε έναν διακανονισμό, καταβάλλοντας αρχικά ένα ποσό, ενώ κάθε μήνα κατέβαλε τμηματικά το υπόλοιπο της οφειλής.
Λόγω όμως του ότι καθυστερούσε δραματικά η επανεξέταση της ανάπηρης μητέρας από τις επιτροπές του ΙΚΑ, η σύνταξη αναπηρίας που λάμβανε διεκόπη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φανεί συνεπής στην καταβολή των δόσεων.
Και έτσι η ΔΕΗ κατέβασε τους διακόπτες και άφησε την ανάπηρη γυναίκα στο σκοτάδι και στην παγωνιά, αφού η θερμοκρασία στην Ξάνθη είναι υπό το μηδέν και οι ανάγκες της ανάπηρης γυναίκας είναι μεγάλες.



2.Σε απόγνωση βρέθηκε πατέρας που έβλεπε το σπίτι του στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης να γίνεται παρανάλωμα του πυρός, χωρίς να μπορεί να το αποτρέψει. Πάνω στην ένταση της στιγμής τράβηξε μαχαίρι και άρχισε να απειλεί τους γύρω του, καθώς και τη δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 με τον κάμεραμαν, που βρέθηκαν στο σημείο για να καταγράψουν το γεγονός.

Προς στιγμήν επικράτησε πανικός, αλλά οι ψυχραιμότεροι πρόλαβαν να τον πιάσουν και να του πάρουν το μαχαίρι, προτού βλάψει κάποιον.

Νωρίτερα, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του κινδύνευσαν να καούν από φωτιά που προκλήθηκε τα ξημερώματα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε μονοκατοικία στην οδό Ψυχάρη, στο Κορδελιό της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στο σπίτι διέμενε ο πατέρας μαζί με το 5χρονο παιδί του και τους ηλικιωμένους γονείς του. Η γιαγιά και το εγγονάκι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Όπως έγινε γνωστό, οι ένοικοι είχαν βγει μόνοι τους από το σπίτι όταν αντιλήφθηκαν τη φωτιά και δεν χρειάστηκε να γίνει απεγκλωβισμός τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το σπίτι δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα και αυτό που ερευνάται είναι η φωτιά να προκλήθηκε από κεριά. Στο εσωτερικό τού σπιτιού δεν βρέθηκε κάποιο θερμαντικό σώμα.



5 | ΔΕΚ | 2013


 



3.Εδώ και 2,5 χρόνια η κυρία Αρχοντούλα μένει χωρίς ρεύμα και θέρμανση στο υπόγειο διαμέρισμά της στη Νίκαια.

Το χρέος της, εξαιτίας του οποίου της έκοψαν το ρεύμα, ανέρχεται στα 308 ευρώ. Η κ. Αρχοντούλα λέει πως τις νύχτες δεν αντέχεται η μοναξιά, το σκοτάδι και το κρύο, ενώ τη μέρα μπαίνει λίγο φως στο διαμέρισμα. Το σπίτι φωτίζεται από μια λάμπα πετρελαίου, όταν της δίνουν πετρέλαιο οι γείτονες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου