Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

η προσπάθεια συνεχίζεται

Διανύσαμε ήδη τα μισά του καλοκαιριού και διαπιστώνουμε, με έκπληξη, πως η ζήτηση και οι ανάγκες του κόσμου κάθε άλλο παρά μειώθηκαν. Συνήθως το καλοκαίρι, για ευνόητους λόγους, τα έξοδα είναι περιορισμένα (έλλειψη θέρμανσης, κλειστά σχολεία, πιό ελαφριά γεύματα κλπ) σε σχέση με τον χειμώνα.
Παρόλαυτά η ανέχεια εξαπλώνεται σε τρομακτικό βαθμό, όπως και η απόγνωση. Τρομάζουμε μόνο με την σκέψη για αυτά που μας περιμένουν τον χειμώνα, εφόσον το καλοκαίρι οι ανάγκες δεν περιορίστηκαν. Με τις όποιες δυνάμεις μας και τις όποιες δυνατότητές μας (και φυσικά με την βοήθεια και την αλληλεγγύη του κόσμου-συν Θεώ), θα το παλέψουμε. 
Στο τέλος θα νικήσουμε.
Καλό καλοκαίρι σε όλους και καλή δύναμη.



Υ.Γ. προσευχόμαστε καθημερινά για τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας στην Συρία. Τα τρομακτικά βασανιστήρια που περνούν οι αλλόθρησκοι (και ιδίως οι Σύροι ορθόδοξοι) στα χέρια των κατσαπλιάδων τρομοκρατών (τελετουργικοί αποκεφαλισμοί, φριχτά βασανιστήρια, ακρωτηριασμοί κλπ) μας δίνουν το έναυσμα να συνειδητοποιήσουμε πως συνάνθρωποί μας περνούν πολύ χειρότερες καταστάσεις και πως η δική μας δύσκολη συγκυρία μπορεί (σχετικά) εύκολα να ανατραπεί αρκεί να το θελήσουμε εμείς οι ίδιοι καθώς απολέσαμε πάρα πολλά από τον αξιακό μας κώδικα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου