Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Καλό Πάσχα

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές,

σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.
Οι Άγιες ημέρες που διανύουμε ας γίνουν ημέρες περίσκεψης και περισυλλογής ούτως ώστε από τον "Γολγοθά" να εξέλθουμε πιό δυνατοί και πιό σοφοί. Την Σταύρωση την ακολουθεί πάντα η Ανάσταση.




Με την ευκαιρία θα θέλαμε να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό.
 Μέσα σε 18 μήνες καταφέραμε να ευαισθητοποιήσουμε κόσμο και να διαδώσουμε την αξία της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Μας εξέπληξαν ευχάριστα συμπολίτες μας οι οποίοι ανυστερόβουλα, ανιδιοτελώς και ανωνύμως μας συμπαραστάθηκαν και μας συμπαραστέκονται. Μέσα από την όλη διαδικασία ωφεληθήκαμε πνευματικά πρωτίστως εμείς οι ίδιοι. Το συγκεκριμένο "πείραμα" μας κατέδειξε πως δεν χρειάζονται ιδιαίτερα μέσα και πολλές τυμπανοκρουσίες προκειμένου να επιτευχθεί αποτέλεσμα.
 Πάνω απ' όλα μετράει η θέληση, η επιμονή και η υπομονή.
Ούτε έμμισθοι είμαστε, ούτε "επαγγελματίες". Δεν έχουμε μέντορες και σπόνσορες. Οι χορηγοί μας είναι ο ελληνικός λαός και μόνο. Δεν μας διαφεντεύει ούτε διαφεντεύουμε κανέναν. Δεν διασπαθίζουμε δημόσιο χρήμα, όπως έπραξαν αρκετές δεκάδες ΜΚΟ ( και μάλιστα χωρίς απολύτως κανένα αποτέλεσμα). Δεν κεφαλαιοποιούμε την δράση μας ούτε για ψήφους ούτε για κανενός είδους προσωπική προβολή.
Η προσπάθειά μας προκύπτει από την ανησυχία και τον προβληματισμό μας από την όλην τραγική κατάσταση. Η συνείδησή μας δεν μας επιτρέπει να παραμένουμε απαθείς. Με μεγάλη έκπληξη ανακαλύπτουμε πως συνεχώς βρίσκουμε συνοδοιπόρους σε αυτό που κάνουμε καταδεικνύοντας την Αλληλεγγύη και την συμπαράσταση στον διπλανό μας ως τον μόνο ενδεδειγμένο τρόπο εξόδου από το τέλμα. Συμπεράναμε πως οι λιγότερο οικονομικά εύρωστοι και οι μικρομεσαίοι είναι οι μόνιμοι συμπαραστάτες μας, οι οποίοι και προσφέρουν πραγματικά από το υστέρημά τους. Οι οικονομικά εύρωστοι της πόλης μας δεν συγκινήθηκαν ιδιαίτερα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και αυτό είναι προς τιμήν τους). Ευχαριστούμε θερμά τον επώνυμο και ανώνυμο λαό για την συνεπικουρία του. Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα και τους περισσότερους γιατρούς της πόλης μας οι οποίοι όποτε τους ζητήθηκε μας στήριξαν (και μας στηρίζουν) άμεσα και έμπρακτα. 
Μεγάλες και μικρές εταιρείες, καθώς και πολλά καταστήματα της πόλης μας, έδειξαν από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρον, πράγμα που μας δίνει την απαραίτητη δύναμη για να συνεχίσουμε. Ευχόμαστε να εξαπλωθεί το όλο Κίνημα σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Ευχόμαστε οι εν υπνώσει αξίες μας να έλθουν στην επιφάνεια ώστε να γίνουμε αυτό που μας αξίζει, δηλαδή ανθρώπινες σκεπτόμενες οντότητες με αξιοπρέπεια κι όχι ευκολόπιστες εκμεταλλεύσιμες καταναλωτικές μονάδες. Έχουμε χρέος απέναντι στην Πατρίδα μας και στα παιδιά μας. Υπολογίζουμε πάντα στον συνάνθρωπο και στον Θεό. 
Μην ξεχνάμε πως η ευτυχία η δική μας περνά μέσα από την ευτυχία του άλλου.

 Ευχόμαστε καλή Ανάσταση σε όλους και καλό Αγώνα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου