Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Eπιμένω Ελλάδα...

Ως ιστολόγιο, με ιδιαίτερες ευαισθησίες για τον τόπο μας και κατ'επέκτασιν για την Πατρίδα μας, θα θέλαμε να κάνουμε έκκληση σε όλους τους συμπατριώτες μας ώστε να ενεργήσουμε συλλογικά, ώριμα και αλληλέγγυα αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Χώρα μας. Ας πράξουμε απλά πράγματα τα οποία όμως μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια αυτές τις δύσκολες ώρες. Ως καταναλωτές ας φερθούμε έξυπνα και
αποτελεσματικά. Ας προτιμήσουμε τα ελληνικά προϊόντα τα οποία , πλέον, είναι αρίστης ποιότητος και μάλιστα στην συγκεκριμένη συγκυρία είναι και πολύ οικονομικά. Το να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα σημαίνει πως ενισχύουμε την εγχώρια παραγωγή, δίνουμε θέσεις εργασίας σε συμπατριώτες μας και γενικότερα βοηθάμε με τον τρόπο μας στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Ούτε η Βουλγαρία θα μας θρέψει, ούτε η Τουρκία, ούτε η Κίνα ούτε κανείς.
Το (ατομικό) κέρδος είναι πολύ μικρό σε σχέση με την (συλλογική) ζημιά που επιφέρουμε στην κοινωνία μας. Άλλωστε τα πάντα είναι κύκλος...  Μόνοι μας ό,τι πετύχουμε. Ο χρόνος και η ιστορία είναι αδιάψευστος μάρτυρας πως κανείς δεν μπορεί να μας σώσει παρά ο ίδιος μας ο εαυτός. Αν αυτές τις ώρες δεν συσπειρωθούμε και δεν αλληλοϋποστηριχτούμε τότε το μέλλον θα είναι ακόμα πιό δύσκολο. Έχουμε αποκοπεί από την γή, από την παραγωγή, από τον τόπο μας, από τους ανθρώπους , από την ταυτότητά μας, από τις αξίες μας, από τον ίδιο μας τον εαυτό. Με πιθηκισμούς, αδιαφορία και μηδενισμούς δεν μπορεί να υπάρχει συνέχεια στον Ελληνισμό.
Το παλιό μοντέλο καταναλωτικής παράνοιας, πολιτικής αμορφωσιάς, πνευματικής πενίας, αξιακής απογύμνωσης μας έφερε σε αυτά τα χάλια. Πρωτίστως φταίει ο κακός μας εαυτός ο οποίος αφέθηκε απροστάτευτος στις ορέξεις κάθε τυχάρπαστου και κακόβουλου είτε αυτός λέγεται κομματάρχης, είτε ακροδεξιός, είτε ακροαριστερός, είτε "προοδευτικός", είτε "επενδυτής", είτε ξένος, είτε λαϊκιστής, είτε ατλαντιστής, είτε, είτε...

Σκεφτόμαστε συλλογικά και αλληλέγγυα, στηρίζουμε την τοπική αγορά, επιστρέφουμε στην παραγωγή, ξανα-ανακαλύπτουμε τις αξίες και την ταυτότητά μας, ξαναγινόμαστε άνθρωποι, ξανασμίγουμε με οικογένεια και φίλους, γυρίζουμε την πλάτη σε όσους μας φέραν σε αυτήν την κατάσταση απαξιώνοντάς τους, σεβόμαστε τον τόπο μας και το περιβάλλον και τέλοσπάντων προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι προς όφελος όλων μας.
Αυτή είναι πραγματική επανάσταση χωρίς βία και καταστροφές. Είναι στο χέρι μας να προσπαθήσουμε.


                         http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS9vL5q8PNrCyH-Hh8TNsfygsoS09TOCV-ZXapIxPqVxDJoy2zSiQ
                               (www.oldalexandroupoli.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου