Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Αρθρογραφία

(άρθρο στην εφημερίδα Αντιφωνητής 15-12-11)
Όταν η κρίση βαθαίνει, η ανέχεια και η φτώχεια θεριεύουν, o καναπές δεν σε βολεύει πιά και όταν ο προβληματισμός γίνεται καθημερινότητα, η αβεβαιότητα εφιάλτης, η μεμψιμοιρία συνήθεια και η επιβίωση αυτοσκοπός τότε υπάρχουν 4 δρόμοι.

Ή α) σκύβεις το κεφάλι, τα ανέχεσαι μοιρολατρικά όλα (αφού «δεν μπορείς να κάνεις τίποτα») και μετατρέπεσαι σε ένα πειθήνιο ανθρωπάκι που τόσο βολεύει το σύστημα ή
β) φωνάζεις και κραυγάζεις ασκόπως στα καφενεία, στην παρέα, στο σπίτι κλπ με σκοπό να ξεθυμάνει η οργή σου, θεωρητικολογώντας ακατάπαυστα, αλλά συνεχίζοντας να παίζεις τον ρόλο της αγελάδος προς άρμεγμα (κι αυτό βολεύει το σύστημα) ή 
γ) γίνεσαι βίαιος και προκαλείς ζημιά είτε ασυνείδητα είτε ενσυνείδητα επί δικαίων και αδίκων αφού, ως γνωστόν, ο απελπισμένος άνθρωπος είναι έτοιμος και ικανός για όλα (κι αυτό βολεύει το σύστημα καθώς ξέρει πολύ καλά πως θα το χειριστεί υπέρ του)
ή δ) αναλαμβάνεις δράση η οποία προσπαθεί να επανασυγκολλήσει- όσο μπορεί- τον διαβρωμένο κοινωνικό ιστό, να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά, να (ξανα)θυμίσει στον ελληνικό λαό την μακραίωνη παράδοση της αλληλεγγύης, να δώσει ελπίδα στον συνάνθρωπο πως δεν είναι μόνος, να παραδειγματίσει πως τα λόγια αν δεν γίνουν πράξεις καλύτερα να μην λέγονται, να επαναφέρει το «εμείς» στην θέση του «εγώ» και γενικότερα να πάρει ο καθένας στα χέρια του την τύχη του καθώς η επιβίωσή μας σήμερα «επαφίεται στο πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων».
Τον 4ο δρόμο ακολούθησε εδώ και μερικές ημέρες η Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξ/πόλεως η οποία ξεκίνησε ένα δύσκολο και μακρύ αγώνα προκειμένου να προσφέρει , καταρχήν, τα απαραίτητα στον δοκιμαζόμενο συμπολίτη και συνάνθρωπο. Βασισμένοι αποκλειστικά και μόνο στο εθελοντισμό, ανυστερόβουλα και ανιδιοτελώς, προσπαθούμε από το υστέρημά μας και από το απόθεμα μεγαλοψυχίας των συντοπιτών μας να απαλύνουμε και να στηρίξουμε, κατά το δοκούν, τον δοκιμαζόμενο κόσμο. Η ανταπόκριση του απλού ανώνυμου κόσμου είναι εντυπωσιακή και μας γεμίζει ελπίδα πως τίποτα δεν χάθηκε ακόμα. Δεν θα επιτρέψουμε να πεθαίνουν συνάνθρωποί μας την στιγμή που οι κύριοι υπεύθυνοι της παρούσης κρίσεως έχουν πρόβλημα χοληστερίνης. Δεν θα επιτρέψουμε να βιώνουν οι αναξιοπαθούντες ακραίες καταστάσεις την ίδια στιγμή που οι φταίχτες χαριεντίζονται και καλοπερνούν εις βάρος της κοινωνίας και της Πατρίδος. Αυτό είναι ο ορισμός της αδικίας.
Ξεκινάμε με πράξεις και συνεχίζουμε με λόγια. Τα λόγια δεν χόρτασαν κανέναν, όπως και οι υποσχέσεις. Οι υπόλογοι αυτής της καταστάσεως (και οι παρατρεχάμενοί τους) έχουν καταγραφεί στην μνήμη μας και στο θυμικό μας αλλά αυτήν την στιγμή προέχει η προσφορά προς τον γείτονα και συμπολίτη μας. Όσο μας το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας θα προχωρούμε και όπου κάνουμε λάθος, θα προσπαθούμε να το διορθώσουμε.
Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξ/πόλεως
τηλ.6945024694, 6944214322

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου