Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Καλή χρονιά σε όλους μας

Αγαπητοί φίλοι,
ακόμα μιά (δύσκολη) χρονιά μας εγκαταλείπει. Αντί ευχών θα θέλαμε να σας παρακινήσουμε για πράξεις. Το να ευχηθούμε  "καλή χρονιά, υγεία και ευτυχία" δεν έχει νόημα αν δεν μοχθήσουμε για αυτά, δηλαδή αν δεν προσπαθήσουμε πράγματι να είναι καλύτερη η χρονιά που έρχεται. Από μόνοι μας να προσπαθήσουμε για την ευτυχία του διπλανού μας. Την ευτυχία που μερικοί επιτήδειοι και τυχάρπαστοι την στερήσαν από αυτόν τον υπερήφανο λαό. Φυσικά και εμείς έχουμε τις ατομικές μας ευθύνες
αλλά, πιστέψτε μας, δεν νοείται μιά χώρα να έχει διεφθαρμένες-αδιάφορες-ανάξιες ηγεσίες και οι πολίτες αυτής της χώρας να μην έχουν αλλοιωμένη εθνική-συλλογική-ανθρωπιστική συνείδηση και ισορροπημένο τρόπο ζωής. Το μερίδιο της ευθύνης που μας αντιστοιχεί είναι ελάχιστο μπροστά στην εγκληματική αναποτελεσματικότητα και ανικανότητα των ταγών μας. Αυτό, όμως, για το οποίο σίγουρα έχουμε μεγάλη ευθύνη είναι το να αφήνουμε τους συμπολίτες μας στην ανέχεια και στην δυστυχία. Έχουμε υποχρέωση, ως Έλληνες και ως άνθρωποι, να μην επιτρέψουμε σε μιά χούφτα ανάξιων να διαφεντεύουν και να υποθηκεύουν το μέλλον μας. Όσο περνά από το χέρι μας θα πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο και για την σωτηρία των συμπολιτών μας. Θα έρθει και η ώρα που θα αναμετρηθούμε με τα φαντάσματα του παρελθόντος τα οποία κατάντησαν έτσι την Πατρίδα μας. Εμείς ευχόμαστε ολόψυχα η παρούσα κρίση να αποτελέσει το έναυσμα ώστε να ωριμάσουμε και να σκεφτούμε την μετέπειτα πορεία μας. Για το καλό το δικό μας, των οικείων μας, των συμπολιτών μας και κατ'επέκτασιν της Πατρίδος μας. Η νέα χρονιά ας μας βρεί ενωμένους, με αλληλεγγύη και ομόνοια ούτως ώστε αντιστεκόμενοι να ανταπεξέλθoυμε στις δυσκολίες που βρίσκονται μπροστά μας.
Καλή Λευθεριά, καλό αγώνα και καλή χρονιά!
Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρουπόλεως "Αντίσταση"

Υ.Γ. κι ας μην ξεχνάμε πως αυτές τις ημέρες εμείς γιορτάζουμε τον δικό μας Αη Βασίλη (τον σεβάσμιο και φωτισμένο γέροντα) κι όχι τον εμπορικό και καλοθρεμμένο κοκκινοφορεμένο Σάντα Κλάους της κόκα κόλα. Όπως επίσης καλά και τα "Λαστ Κρίστμας" και τα "τζιγκλ μπελς" αλλά καλύτερα είναι να ακούμε και τα δικά μας παραδοσιακά άσματα των ημερών.
Καλή σας χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου