Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Δελτίο τύπου

  Τις περισσότερες φορές, όταν ξεκινάς μιά προσπάθεια η οποία "δεν έχει πλάτες" και στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στον εθελοντισμό και στην ανιδιοτέλεια, θα βρεθούν άνθρωποι οι οποίοι θα κατηγορήσουν, θα σπιλώσουν και θα λοιδωρήσουν την όλην δράση σου.

  Αυτό το περιμέναμε και εμείς αλλά όχι τόσο σύντομα. "Χρεωθήκαμε" δημοσίως (μέσω ραδιοφώνου) την πρώτη μας "καταγγελία" πως αγνοούμε τους χριστιανούς συμπολίτες μας και ενισχύουμε μόνο τους μουσουλμάνους (η όλη κατηγορία βασίστηκε στις φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε προσχθές. Δεν μπήκε κάν στον κόπο η "καταγγέλουσα" να επικοινωνήσει μαζί μας).

  Για την αποκατάσταση της αλήθειας: την προηγούμενη Κυριακή επισκεφθήκαμε 10 χριστιανικές οικογένειες και τον Σύλλογο γυναικών Άβαντος. Συγκεκριμένα δώσαμε δέματα στον Σύλλογο διότι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τις ιδιαιτερότητες της Άβαντος (καλύτερα να μεριμνήσει ο Σύλλογος που γνωρίζει περισσότερα). Φυσικά και δεν διαχωρίζουμε χριστιανούς και μουσουλμάνους όταν βρίσκονται σε ανάγκη. Απλώς στους μεν μουσουλμάνους εμπιστευόμαστε την κρίση του (δραστήριου) Συλλόγου ενώ στους δε χριστιανούς αναλαμβάνουμε εμείς, πόρτα-πόρτα, να βοηθήσουμε κατά το δοκούν. Η φιλανθρωπία δεν είναι μονοπώλιο κανενός ούτε έχει "νόμους" και "άβατα". Σύμφωνα με την κρίση μας και την αντίληψή μας αξιολογούμε τις περιπτώσεις και πράττουμε αναλόγως. Το να κατηγορούμε είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να ψάχνουμε για την αλήθεια.

  Από την αρχή δηλώσαμε πως δεν ερχόμαστε σε σύγκρουση ή σε "ανταγωνισμό" με κανέναν (Δήμο, Εκκλησία, άλλες οργανώσεις κλπ). Δρούμε παράλληλα και συνεπικουρικά με αυτούς. Μακάρι να δημιουργηθούν δεκάδες τέτοιες ανάλογες πρωτοβουλίες ώστε να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις περιπτώσεις. Δεν περιμένουμε όλους τους φιλάνθρωπους και όλους όσους θέλουν να προσφέρουν να συνταχθούν μαζί μας. Μπορεί ο καθένας ατομικά και ξεχωριστά να προσφέρει στον διπλανό του.

  Εμείς συνεχίζουμε στην εθελοντική βάση (όπως ξεκινήσαμε άλλωστε). Δεν θα ανεχτούμε κανενός είδους "καπέλωμα" στην όλην μας προσπάθεια της οποίας η κινητήριος δύναμη προέρχεται από το ανυστερόβουλο ενδιαφέρον προς τον συνάνθρωπο.

Κίνηση Αλληλεγγύης
13/12/11


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου