Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Οδηγίες προς "ναυτιλομένους"...

  Αν και οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν το τι χρειάζεται μια οικογένεια, παρόλαυτά το παρακάτω φωτορεπορτάζ πιστεύουμε πως θα σας φανεί χρήσιμο.

  Τα είδη των τροφίμων, τα οποία είναι κατάλληλα προς διανομή, πρέπει καταρχάς να μην χρειάζονται συντήρηση. Μπορούμε να
φτιάξουμε ο καθένας σπίτι του από ένα κιβώτιο το οποίο μπορεί να περιέχει (για παράδειγμα): ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη, καφέ, μαρμελάδα, μέλι, ρύζι, όσπρια, γάλα εβαπορέ, λάδι, κονσέρβες, κορν φλέικς, μπισκότα, φρυγανιές, γκοφρέτες (για τα παιδάκια), χυμούς μακράς διαρκείας και λοιπά. Μερικά από τα παραπάνω είδη είναι οικονομικότατα και πιστεύουμε πως αρκετοί από εμάς μπορούν να ανταποκριθούν μία φορά τον μήνα.

  Τα πακετάρουμε προσεκτικά, κλείνουμε καλά τα κουτιά και αναγράφουμε από έξω την ένδειξη "ΤΡΟΦΙΜΑ". Επίσης μπορούμε να πακετάρουμε και σαμπουάν, σκόνη πλυσίματος, καθαριστικά, σαπούνια, είδη υγιεινής κλπ τα οποία είναι απαραίτητα σε κάθε νοικοκυριό.

  Σε περίπτωση που θέλουμε να πακετάρουμε ρούχα, υποδήματα, παιχνίδια, βιβλία κτλ κοιτάμε καταρχάς να είναι σε καλή κατάσταση (διότι το ζήτημα της βοήθειας είναι πολύ λεπτό και δεν θα θέλαμε να θίξουμε κανενός την αξιοπρέπεια δίνοντάς του σκισμένα και φθαρμένα ρούχα ή υποδήματα).

  Τα πακετάρουμε ωραία (αφού τα πλύνουμε) και αναγράφουμε από έξω περί τίνος πρόκειται .
Π.χ : "ρούχα για κορίτσι 10-11 ετών", "μπουφάν για αγοράκι 4 ετών ", "παπούτσια αθλητικά γυναικεία Νο 38" κ.ο.κ διότι είναι πολύ σημαντικό να τα έχουμε όλα όμορφα ταξινομημένα (έτσι η όλη διαδικασία γίνεται οργανωμένα και γρήγορα).

  Σήμερα η Κίνηση Αλληλεγγύης μοίρασε σε 4 οικογένειες ρούχα, υποδήματα, τρόφιμα και παιχνίδια. (η πιο κάτω φωτό είναι από το σημερινό "φόρτωμα"
 
  Σας ενημερώνουμε πως στις 4 οικογένειες, για τις οποίες μέχρι στιγμής είμαστε "υπεύθυνοι", έχει η κατάσταση ως εξής:
1. Ζευγάρι με σοβαρά προβλήματα υγείας το οποίο έχει 3 παιδάκια (11χρονο αγοράκι- 8χρονο κοριτσάκι - 3χρονο αγοράκι)
2. Ζευγάρι με δύο παιδιά (16χρονη κοπέλα και 23χρονο παλληκάρι)
3. Γιαγιά με την 45χρονη κόρη της και την 9χρονη εγγονή της (ο πατέρας απεβίωσε) 4. Μονογονεϊκή οικογένεια με 17χρονο παλληκάρι

  Περιμένουμε την βοήθειά σας αλλά και την μαρτυρία σας για ανάλογες περιπτώσεις στις οποίες θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε.
Με τα λόγια κανείς δεν χόρτασε. Με τις πράξεις, όμως, μπορούμε να χορτάσουμε αρκετό κόσμο.

  Θα καταπολεμήσουμε την κρίση με τις δικές μας δυνάμεις. Κανείς "σωτήρας" ή πολιτικός δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για εμάς παρά μόνο ο ίδιος μας ο εαυτός.

Προσωρινά σημεία συγκεντρώσεως:
*Βενιζέλου 61 (κατάστημα "Σταυρακίδη"- απέναντι από την Καθολική εκκλησία)
*Ειρήνης 26 ( κατάστημα "Σιμσίρης" στον πεζόδρομο απέναντι από την Δημαρχία)
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Σάββας Στεργίου τηλ.: 6944214322

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου